TECH NEWS

To Facebook ξύπνησε στο 2014 και αποφάσισε να επαναφέρει το «σκούντημα»!

Να περιμένουμε και comeback των check in;

Neopolis Team

20 Μαρτίου, 2024

Το Facebook, πάνω σε μια νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν, αποφάσισε πως έχει τη δύναμη να επαναφέρει τις χρονιές ’12, ’13, ’14 και να θυμίσει στους παλιούς αλλά και να διδάξει στους νέους, ένδοξες εποχές.

Τα ✨ στέιτους ✨ (Φλοριάν knows) όπως τα γνωρίσαμε στη χρυσή εποχή του fb, κατά 99% έχουν πεθάνει, μαζί με τα check in. Όσο κι αν θα θέλαμε να ξαναγεμίσει ο τοίχος μας με ποσταρίσματα τύπου «KoLLht0UlA C’aGaPw», η ντροπιαστική εκείνη περίοδος του ίντερνετ έχει παρέλθει. Για καλό, σίγουρα, αλλά από την άλλη είχε την πλάκα της.

Anyway, στις αρχές του έτους, στο TikTok έπαιζε ένα ομαδικό μάνιφεστ ώστε το φετινό καλοκαίρι να θυμίσει εκείνο του 2014. Το να παίζεις ασταμάτητα στα ακουστικά σου το ‘Summer’ του Calvin Harris θα κάνει τη δουλειά του, αλλά όχι ολοκληρωτικά.

Εκεί είναι που μπαίνει ο Mark Zuckerberg, φέρνοντας το poke, aka σκούντημα, πίσω στο σπίτι του!

Βασικά, δεν αποχώρησε ποτέ, αλλά έσβησε τόσο ώστε να μην ασχολείται κανείς και μαζί πήρε και τη φήμη που είχε χτίσει σαν μέσο για φλερτ. Το άλλοτε σημαντικό αυτό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας λοιπόν, σύμφωνα με το Business Insider, ανασταίνεται από τους νεκρούς, καθώς η Meta αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Μέχρι τώρα, μπορούσες να βρεις την επιλογή του σκουντήγματος εάν την αναζητούσες. Πλέον, η αλλαγή υφίσταται στο γεγονός ότι το poke button θα είναι πολύ πιο ορατό και συγκεκριμένα, θα βρίσκεται δίπλα στο όνομα όποιου χρήστη αναζητήσεις.

Αυτή ήταν μια απέλπιδα προσπάθεια του Facebook να δελεάσει τη Gen Z, η οποία δίνει περισσότερη αγάπη σε άλλα social media. Όπως έδειξαν στοιχεία του περασμένου Οκτώβη, η εν λόγω πλατφόρμα είναι η 4η πιο δημοφιλής ανάμεσα στη Gen Z. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται πως ανταποκρίνεται καλά απέναντι στις αλλαγές του fb, με τη χρήση του poke button να έχει αυξηθεί κατά 1.300% από τη στιγμή που εμφανίζεται πιο ορατό σε κάποιους.

Εύλογη απορία: Λέτε με την επιστροφή του poke να μειωθεί το φαινόμενο των dick pics; Σταυρώνουμε δαχτυλάκια.🤞

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET