ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κι όμως το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου, είναι …ελληνικό!

Μπορεί οι ευχάριστες ειδήσεις για την ελληνική παιδεία αλλά και για την χώρα μας γενικότερα να μην ποικίλλουν, ωστόσο είναι πάντα όμορφο να μαθαίνεις πως στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου τιμούν την κληρονομιά των αρχαίων προγόνων μας και τους λαμπρούς φιλόσοφους της «χρυσής εποχής» της Ελλάδας. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εκπαιδευτική ιστοσελίδα […]

Neopolis Team

30 Αυγούστου, 2017

Μπορεί οι ευχάριστες ειδήσεις για την ελληνική παιδεία αλλά και για την χώρα μας γενικότερα να μην ποικίλλουν, ωστόσο είναι πάντα όμορφο να μαθαίνεις πως στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου τιμούν την κληρονομιά των αρχαίων προγόνων μας και τους λαμπρούς φιλόσοφους της «χρυσής εποχής» της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εκπαιδευτική ιστοσελίδα Open Syllabus Explorer, το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στα Πανεπιστήμια του κόσμου, εκ των οποίων και στα οκτώ κορυφαία των ΗΠΑ (Χάρβαρντ, Πρίνστον, Μπράουν, Πενσυλβάνια, Γέιλ, Κόρνελ, Κολούμπια, Ντάρτμουθ Κόλετζ), είναι ελληνικό! Και πρόκειται για την «Πολιτεία» του Πλάτωνα, όπως υποπτευθήκατε μερικοί πιο …σχετικοί με το αντικείμενο.

Το έργο του Πλάτωνα ωστόσο, δεν είναι και το μοναδικό που ξεχωρίζει στον ακαδημαϊκό χώρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως σε μια δεύτερη σχετική έρευνα που πραγματοποίθηκε για τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και μόνο, συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη ελληνικά συγγράμματα. Αυτό της «Ηθικής» του Αριστοτέλη καθώς και η πασίγνωστη τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους Τύραννος».

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχουμε αυτογνωσία, να βλέπουμε και να κρίνουμε τα αρνητικά της χώρας μας, όχι όμως, να περνάμε στο άλλο άκρο και να την κατακρίνουμε για το οτιδήποτε. Άλλωστε, είναι τόσο πλούσια και βαριά η κληρονομιά που έχουμε λάβει στα χέρια μας από τους προγόνους μας, που οφείλουμε να τη διαφυλάσσουμε και να την προωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και με μεγαλύτερη ζέση.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET