ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΜΠ | Ευρωπαϊκή πρωτιά κατέκτησε η Σχολή Χημικών Μηχανικών.

Στα Green Awards της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα το Τμήμα των Χημικών Μηχανικών κατάφερε να κερδίσει μία σημαντική πρωτιά. Πιο αναλυτικά, το ερευνητικό έργο με τίτλο «LIFE SOL-BRINE» της Σχολής, με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου, βραβεύτηκε ως το καλύτερο έργο LIFE μετά από ψηφοφορία του κοινού στη θεματική ενότητα […]

Default avatar

Guest Author

8 Ιουνίου, 2017

Στα Green Awards της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα το Τμήμα των Χημικών Μηχανικών κατάφερε να κερδίσει μία σημαντική πρωτιά.

Πιο αναλυτικά, το ερευνητικό έργο με τίτλο «LIFE SOL-BRINE» της Σχολής, με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια Μαρία Λοϊζίδου, βραβεύτηκε ως το καλύτερο έργο LIFE μετά από ψηφοφορία του κοινού στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον», λαμβάνοντας τελικά το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε 4.306 ολοκληρωμένα  έργα στην Ευρώπη κατά την τελευταία 25ετία (1992-2017).

To βραβείο αυτό δόθηκε στις Βρυξέλλες από τον επίτροπο Περιβάλλοντος, κ. Karmenu Vella, στην τελετή απονομής στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας (Green Week).

Κύριος στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός ενεργειακά αυτόνομου συστήματος ολικής εξάλειψης της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας την αρχή μηδενικής απόρριψης (Zero Liquid Discharge).

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET