ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλη συνεργασία ΠΔΜ με Huawei – Φοιτητές θα εκπαιδεύονται στην ακαδημία της!

Γίνονται πραγματάκια!

Neopolis Team

18 Δεκεμβρίου, 2021

Μια νέα μεγάλη συνεργασία υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ανοίγοντας τις πόρτες στους φοιτητές του στη γνωριμία με έναν παγκόσμιο κολοσσό, όπως η Huawei. Στόχος είναι να τους δώσει την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ακαδημία της εταιρείας, με τον πρύτανη του ΠΔΜ, Θεόδωρο Θεοδουλίδη, να αναφέρει στην «Καθημερινή» πως με αυτή της την κίνηση «καταδεικνύει τη δυναμική της περιοχής, η οποία οδεύει στη μεταλιγνιτική εποχή, όπου σημαντικό ρόλο φιλοδοξεί να παίξει το ίδρυμά μας».

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα. Μέσω της συμφωνίας το πανεπιστήμιό μας προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασίες, όχι μόνο με τη Ηuawei, αλλά και με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να ενισχυθεί η μεταφορά τεχνογνωσίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Θα επιδιώξουμε συνεργασίες με εταιρείες που θα μας βοηθήσουν στην ενίσχυση του ρόλου μας στη μετάβαση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας στη μετά λιγνίτη εποχή», συμπληρώνει ο κ. Θεοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή σχεδιάζεται και ένα Green Data Center.

Η συνεργασία υπεγράφη τη Δευτέρα 13/12, στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Chen Qingwei, EVP της Huawei South Balkan Region. Αυτή αφορά συγκεκριμένα τη συμμετοχή του Ιδρύματος στο διεθνές πρόγραμμα Huawei ICT Academy, το οποίο πραγματοποιείται μέσω του Εργαστηρίου Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), υπό την διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Μαλαματής Λούτα.

Ποιους φοιτητές αφορά η νέα συνεργασία και τι θα αποκομίσουν από αυτήν

Τα μαθήματα της ακαδημίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν φοιτητές του ΗΜΜΥ καθώς και των Τμημάτων Πληροφορικής και Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, ενώ όπως εξήγησε η κ. Λούτα, η εκπαίδευση θα είναι δωρεάν και θα αφορά εξειδικευμένους και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς που σχετίζονται με αντικείμενα σπουδών του πανεπιστημίου, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το internet of things, οι υποδομές cloud computing, η διαχείριση big data, τα ασύρματα δίκτυα (wireless networks), η ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, οι τεχνολογίες 5G και οι επικοινωνίες δεδομένων.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο, οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες, πρότυπο βιομηχανικό εξοπλισμό και εργαλεία προσομοίωσης της βιομηχανίας ICT και θα λάβουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με online-offline μαθήματα, καθώς και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό. Οι φοιτητές μετά τα μαθήματα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης.

Επιπλέον, μέσω της ακαδημίας θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως είναι ο ICT Competition που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία Huawei, διεκδικώντας αντίστοιχες διακρίσεις. Μάλιστα, ανάλογα με την επίδοσή τους θα λαμβάνουν ευκαιρίες απασχόλησης ή/και υποτροφίες από τη Huawei. Αλλος ένας στόχος της Huawei ICT Academy είναι η ανάδειξη ταλαντούχων φοιτητών που θα βοηθήσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων – ένας από τους στόχους που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Αιγαίου: Φοιτήτρια καταγγέλει την κακοποιητική συμπεριφορά ιδιοκτήτη εστιών στη Μυτιλήνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET