ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με Πανελλαδική Μέρα Δράσης την Πέμπτη απαντούν οι φοιτητές για ασφαλή πανεπιστήμια!

Όπως αποδείχτηκε για άλλη μία φορά, μόνο ασφαλείς δεν μπορούμε να νιώθουμε στα πανεπιστήμια.

Neopolis Team

18 Οκτωβρίου, 2021

Όπως αποδείχτηκε την περασμένη Πέμπτη, η ασφάλεια στα πανεπιστήμια είναι ελλιπής από πολλές απόψεις. Δεν είναι μόνο τα μέτρα για την πανδημία το πρόβλημα, είναι πιο θεμελιακό το ζήτημα, το οποίο άλλωστε οδήγησε και στις εικόνες που είδαμε τις μέρες κακοκαιρίας.

Αποτέλεσμα αυτής; Το κλείσιμο των πανεπιστημίων που επλήγησαν.

Η λύση στο παραμικρό πρόβλημα που παρουσιάζεται όπως φαίνεται, είναι η αναστολή λειτουργίας. Ή το υποχρεωτικό άνοιγμα σύμφωνα με το Υπουργείο, χωρίς όμως τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, αυτό που μένει στους φοιτητές είναι μια απογοήτευση για το πόσο μακριά είναι η πραγματικότητα από τις προσδοκίες που είχαν όταν πανηγύριζαν για την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Με το ποτήρι λοιπόν να έχει ξεχειλίσει καιρό τώρα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αποφάσισε να αφιερώσει την ερχόμενη Πέμπτη 21/10, σε δράσεις για τα ΑΕΙ, με σύνθημα «Πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή – Δωρεάν σπουδές – Πτυχία με αξία». Ο συνδυασμός του νέου νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, της πανδημίας και των παρελκόμενών της, καθώς και των προβλημάτων που προκύπτουν κατά καιρούς (βλ. πλημμύρες), είναι ο λόγος που οι φοιτητές καλούνται να βγουν στους δρόμους πανελλαδικά. 

Όπως τονίζει η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου:

Το άνοιγμα των σχολών μας βρίσκει αντιμέτωπους με παλιά και νέα προβλήματα από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Η προσπάθεια χιλιάδων φοιτητών να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα «πνίγεται» με την πρώτη βροχή, στις εικόνες των πλημμυρισμένων πανεπιστημίων, «σκοντάφτει» πάνω στα μεγάλα μορφωτικά κενά της πανδημίας, τις τεράστιες ελλείψεις καθηγητών και υποδομών, το μεγάλο κόστος σπουδών για σίτιση, στέγαση και αναλώσιμα.

Καλεί λοιπόν τον κάθε Σύλλογο να οργανώσει τις δικές του πρωτοβουλίες και δράσεις και το κάθε έτος να φτιάξει τη δική του επιτροπή για: 

Πανεπιστήμια ανοιχτά και ασφαλή με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Δωρεάν σπουδές με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας.

Πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.

https://www.facebook.com/foititesksana/posts/253155580089295

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET