ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Μάθε να αλλάζεις. Αυτές οι αλλαγές είναι άλλωστε που δίνουν στη ζωή σου το ενδιαφέρον που της αξίζει!

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι (όπως λέει κι η αοιδός) κι εσύ, την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, λογικά θα βρίσκεσαι σε μία σκοτεινή γωνία ενός μαγαζιού κάνοντας απολογισμό της χρονιάς που βρίσκεται στο τέλος της (ή και στον καναπέ του σπιτιού σου… δεν έχω πρόβλημα). Και κάπου εδώ, σκέφτεσαι πόσοι άνθρωποι πέρασαν αλλά κι έφυγαν […]

Χάρης Κυριακόπουλος

30 Δεκεμβρίου, 2016

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι (όπως λέει κι η αοιδός) κι εσύ, την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, λογικά θα βρίσκεσαι σε μία σκοτεινή γωνία ενός μαγαζιού κάνοντας απολογισμό της χρονιάς που βρίσκεται στο τέλος της (ή και στον καναπέ του σπιτιού σου… δεν έχω πρόβλημα). Και κάπου εδώ, σκέφτεσαι πόσοι άνθρωποι πέρασαν αλλά κι έφυγαν μέσα σε μία χρονιά, πόσα γεγονότα σε στιγμάτισαν αλλά και πόσο απίστευτο είναι το γεγονός πως όσα πριν ένα χρόνο απλά ευχόσουν, φέτος είναι πραγματικότητα.

Πόσο άλλαξες λοιπόν μέσα σε έναν χρόνο;

Ο «μακαρίτης» ο John F. Kennedy έλεγε πως η αλλαγή είναι νόμος της ζωής και πως αυτοί που βλέπουν αποκλειστικά στο παρόν ή στο παρελθόν, χάνουν το μέλλον.

Έτσι κι εσύ πρέπει να επιδιώκεις την προσωπική σου αλλαγή, όχι όμως για τους άλλους, οι οποίοι ενδεχομένως και να μην ευχαριστηθούν ιδιαίτερα με το «νέο σου εαυτό», αλλά για εσένα τον ίδιο. Είναι στο χέρι σου να φροντίσεις η αλλαγή σου να έχει τη μορφή της εξέλιξης. Να εξελίσσεσαι επομένως, όχι τόσο για να ταιριάζεις με το σύνολο, αλλά για να γνωρίσεις και να «τα βρεις» με τον εαυτό σου. Να εξελίσσεσαι για να κατακτήσεις τους στόχους σου, γιατί η εξέλιξη είναι από μόνη της ένα μεγάλο σχολείο, καθώς σε αναγκάζει να γίνεις καλύτερος από αυτό που ήσουν.

Κάποια στιγμή θα διαπιστώσεις και μόνος σου πως δεν θα μπορείς πλέον να μείνεις στάσιμος. Θα θέλεις να αλλάζεις για να δεις τις δυνατότητες που έχει να σου προσφέρει ο εαυτός σου. Κάποιες φορές θα επιδιώκεις την αλλαγή μόνος σου, ενώ άλλες θα είναι αποτέλεσμα των διάφορων συνθηκών. Ανεξάρτητα όμως με το τι συμβαίνει, θα καταλάβεις πως με την πάροδο του χρόνου θα σε κάνει δυνατότερο, σοφότερο αλλά και πιο έτοιμο όταν θα κληθείς να αντιμετωπίσεις διάφορα εμπόδια που τυχόν θα προκύψουν.

Σε κάθε απολογισμό σου λοιπόν, φρόντισε να αξιολογείς το πόσο έχεις αλλάξει και το πόσα βήματα έχεις κάνει προς το κάτι καλύτερο.

Αυτές οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές είναι άλλωστε που δίνουν στη ζωή σου το ενδιαφέρον που της αξίζει.

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET