ΕΛΛΑΔΑ

Κατά της ΕΒΕ o Αλέξης Τσίπρας: «Θα ανοίξουμε παράλληλο μηχανογραφικό για όσους αδικήθηκαν!»

Δελεαστικό.

Neopolis Team

29 Ιουλίου, 2021

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής βρίσκεται στο επίκεντρο εδώ και καιρό, έχοντας τραβήξει όλα τα βλέμματα και τις απόψεις πάνω της κι έχοντας δημιουργήσει γερές διαμάχες. Οι κυριότερες που συναντάμε καθημερινά είναι μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης, καθώς και ανάμεσα στους μαθητές-πληγέντες (τους φετινούς υποψήφιους με άλλα λόγια) και της Υπουργού Παιδείας. Το τελευταίο beef μάλιστα, έχει φτάσει τόσο μακριά, που οι υποψήφιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ειδική πλατφόρμα και να συγκεντρώσουν υπογραφές παραίτησης της Νίκης Κεραμέως.

Από την άλλη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ακολουθεί τη δική του τακτική για να το καταφέρει αυτό, δίνοντας την υπόσχεση στα παιδιά των φετινών Πανελληνίων αλλά και των επόμενων, ότι θα καταργήσει την ΕΒΕ, προσφέροντας ταυτόχρονα δικαίωση σε όσους επηρεάστηκαν από αυτήν φέτος.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε λέγοντας πως «αν τον επόμενο χρόνο γίνουμε κυβέρνηση, θα καταργήσουμε την ΕΒΕ και θα ανοίξουμε παράλληλο μηχανογραφικό για όσους δεν μπήκαν στο πανεπιστήμιο το 2021, λόγω της ΕΒΕ. Θα είναι προσβάσιμα τα πανεπιστήμια που δεν ήταν γι’ αυτούς λόγω της ΕΒΕ».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε ρίχνοντας τα βέλη του απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έχει ως κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, κάτι που αποδεικνύουν και οι αποφάσεις στην Παιδεία. «Πήγατε στο κολλέγιο και σπουδάσατε στο εξωτερικό δίχως να περάσετε από το ελληνικό Πανεπιστήμιο» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στους φετινούς υποψήφιους:

Σε νέους και νέες που σήμερα νιώθουν αποτυχημένοι, ενώ τα πήγαν εξαιρετικά στις πανελλαδικές. Και σε χιλιάδες άλλους που δεν τα πήγαν τόσο καλά αλλά βρίσκονται εκτός λόγω κυβέρνησης. Δεν αποτύχατε, είστε θύματα εκδικητικού συστήματος που δεν έχει βασιστεί σε ακαδημαϊκή μελέτη αλλά πολιτικές σκοπιμότητες. Θύματα μίας εμμονικής κυβέρνησης, που πιστεύει ότι διαλύοντας τη δημόσια παιδεία θα κάνει κακό στους πολιτικούς αντιπάλους.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET