ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια δημιούργησε εφαρμογή που καταλαβαίνει αν ένα παιδάκι είναι αυτιστικό.

Η φοιτήτρια Κουν Γου Τσο ανέπτυξε την εφαρμογή σε συνεργασία με τον Γανιάο Σου, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και Μηχανικής. Η εφαρμογή παρακολουθεί την κίνηση των ματιών με σκοπό να προσδιορίσει, σε λιγότερο από ένα λεπτό, εάν ένα παιδάκι παρουσιάζει σημάδια της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD). H εφαρμογή στοχεύει στην παρακολούθηση […]

Guest Author

18 Νοεμβρίου, 2016

Η φοιτήτρια Κουν Γου Τσο ανέπτυξε την εφαρμογή σε συνεργασία με τον Γανιάο Σου, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και Μηχανικής. Η εφαρμογή παρακολουθεί την κίνηση των ματιών με σκοπό να προσδιορίσει, σε λιγότερο από ένα λεπτό, εάν ένα παιδάκι παρουσιάζει σημάδια της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD).

H εφαρμογή στοχεύει στην παρακολούθηση των ματιών ενός παιδιού όταν αυτό κοιτάζει φωτογραφίες κοινωνικού περιεχόμενου, όπως είναι οι φωτογραφίες που απεικονίζονται πολλά άτομα. Τα άτομα που δεν πάσχουν από αυτισμό παρουσιάζουν διαφορετική κίνηση στα μάτια τους από εκείνα που νοσούν και η εν λόγω εφαρμογή, είναι σε θέση να αναγνωρίζει αυτές τις διαφορές.

Ο βασικός στόχος του application που αναπτύχθηκε, είναι ο ταχύτερος εντοπισμός του αυτισμού από τους γονείς των παιδιών και κατ’ επέκταση η ανάλογη συμπεριφορά προς αυτά καθώς και η λήψη μέτρων και παρακολούθησής τους.

«Η εφαρμογή αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει σε οικογένειες να αναζητήσουν θεραπεία ταχύτερα και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα της ιατρικής βοήθειας», δήλωσε ο Σου.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνονται οι Περσείδες απόψε και αύριο βράδυ, γεμίζοντας με πεφταστέρια τον ουρανό!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στα πατίνια θέλει να βάλει η Θεσσαλονίκη, γιατί μπούχτισε πια με τη φασούλα τους!

ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα για φέτος χάρισε ο αξεπέραστος Μίλτος Τεντόγλου!

SPILL THE TEA

Στη Μύκονο διακοπάρει ο Michele Morrone, aka ο πρωταγωνιστής των ταινιών «365 Μέρες»!

ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα χρήματα που παίρνουν οι Έλληνες αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο!

ΕΛΛΑΔΑ

H Εμμανουέλα Κατζουράκη επέζησε από τα Τέμπη και κατέκτησε την 5η θέση στο Παρίσι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET