ΕΛΛΑΔΑ

Απόψε κορυφώνεται η βροχή αστεριών του φθινοπώρου!

Βροχή από πεφταστέρια θα είναι ικανός να δει όποιος παρακολουθήσει απόψε το βράδυ τον ελληνικό ουρανό. Πιο συγκεκριμένα, η βροχή αστεριών θα κορυφωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής προς τα χαράματα του Σαββάτου, στο βόρειο ημισφαίριο της γης, το οποίο περιλαμβάνει και τη χώρα μας. Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο […]

Neopolis Team

21 Οκτωβρίου, 2016

Βροχή από πεφταστέρια θα είναι ικανός να δει όποιος παρακολουθήσει απόψε το βράδυ τον ελληνικό ουρανό. Πιο συγκεκριμένα, η βροχή αστεριών θα κορυφωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής προς τα χαράματα του Σαββάτου, στο βόρειο ημισφαίριο της γης, το οποίο περιλαμβάνει και τη χώρα μας.

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Αν και διαρκούν σχεδόν ολόκληρο τον Οκτώβριο, η βροχή αυτών των πεφταστεριών κορυφώνεται μεταξύ 21 και 22 Οκτωβρίου. Οι Ωριωνίδες οφείλουν το όνομά τους στο ότι φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από την “ουρά” που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.

Τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και συχνά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, αφήνοντας έντονα ίχνη στον ουρανό.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET