ΕΛΛΑΔΑ

Το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο Rex Blocking θα πλήξει από αύριο την Ελλάδα!

Τα αποτελέσμα του Rex Blocking Με το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο Rex Blocking θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία απότομα έως και 7 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του Οκτωβρίου, που συνήθως το συναντάμε στη Δυτική Ευρώπη, ωστόσο όποτε «χτυπάει» και στα ανατολικά δίνει μία […]

Neopolis Team

5 Οκτωβρίου, 2016

Τα αποτελέσμα του Rex Blocking

Με το σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο Rex Blocking θα βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία απότομα έως και 7 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του Οκτωβρίου, που συνήθως το συναντάμε στη Δυτική Ευρώπη, ωστόσο όποτε «χτυπάει» και στα ανατολικά δίνει μία απότομη εναλλαγή του καιρού. Αξίζει να αναφερθεί πως στις 3 Οκτωβρίου 1991, και ενώ στην Αθήνα το θερμόμετρο έδειχνε 38 βαθμούς Κελσίου, με την έλευση του φαινομένου ο υδράργυρος έπεσε μέσα σε μία με δύο ημέρες στους… 16 βαθμούς.

Πώς δημιουργείται το φαινόμενο Rex Blocking

Οι θερμές αέριες μάζες της βορειοδυτικής Ευρώπης θα κινηθούν βορειοανατολικά, ενώ ψυχρές αέριες μάζες από την Ουκρανία θα κινηθούν προς τα Βαλκάνια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσει και η θερμοκρασία στη χώρα μας αισθητά. Το φαινόμενο, αν και είναι συχνότερο στη Δυτική Ευρώπη, εμφανίζεται και στην περιοχή μας.

«Η Ελλάδα συνήθως επηρεάζεται από συστήματα Omega Blocking, που ονομάζονται έτσι από το σχήμα τους, το οποίο προσομοιάζει στο ελληνικό γράμμα Ω», εξηγεί, μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνος», ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Βγάλτε τα χειμωνιάτικα λοιπόν, γιατί μέχρι και το προηγούμενο σαββατοκύριακο, οι παραλίες ήταν γεμάτες!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό: Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία – Τα τμήματα που κερδίζουν τις προτιμήσεις!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Διακοπές στην Αλβανία ψηφίζουν οι Έλληνες, ρίχνουν άκυρο στα ακριβά νησιά της Ελλάδας!

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET