BINGE WATCHING

Αυτές είναι οι 9 ερωτικές σκηνές του κινηματογράφου που δε θα ξεχάσουμε ποτέ!

Ο ερωτισμός στον κινηματογράφο έχει υμνηθεί από αρκετούς. Οι ερωτικές σκηνές σε αρκετές ταινίες είναι άλλοτε σκληρές, γεμάτες πάθος και λαγνεία κι άλλοτε τρυφερές εκφράζοντας την ουσιαστική αγάπη. Αυτό που κάνει μια ερωτική σκηνή να ξεχωρίζει είναι ο ρεαλισμός κι η σκηνοθεσία, να έρχονται σε επαφή όχι μόνο τα σώματα των ηρώων αλλά κι ο […]

Neopolis Team

7 Δεκεμβρίου, 2014

Ο ερωτισμός στον κινηματογράφο έχει υμνηθεί από αρκετούς. Οι ερωτικές σκηνές σε αρκετές ταινίες είναι άλλοτε σκληρές, γεμάτες πάθος και λαγνεία κι άλλοτε τρυφερές εκφράζοντας την ουσιαστική αγάπη. Αυτό που κάνει μια ερωτική σκηνή να ξεχωρίζει είναι ο ρεαλισμός κι η σκηνοθεσία, να έρχονται σε επαφή όχι μόνο τα σώματα των ηρώων αλλά κι ο ψυχισμός τους. Έχω αφήσει αρκετές ερωτικές σκηνές έξω, αλλά συγκέντρωσα τις πιο γνωστές, εκείνες που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ακόμη…

Last Tango In Paris (1972) – “Go, get the butter”

BDDefinitionLastTangoinParis-10-1080

Η ερωτική ιστορία δυο εντελώς αγνώστων ανθρώπων που συναντιούνται τυχαία σε ένα άδειο διαμέρισμα και ξεκινούν μια σχέση πάθους, βασισμένη εξ ολοκλήρου στη σαρκική επαφή. Η ταινία του Bertolucci είναι μια ωδή στη λαγνεία, τον καταστροφικό έρωτα αλλά και τη μοναξιά. Η σκηνή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη σε όσους τη βλέπουν είναι η στιγμή που ο Marlon Brando ψύχραιμα λέει στη Maria Schneider να «φέρει το βούτυρο» κι η σχεδόν ζωώδης σκηνή πάθους που ακολουθεί.

Eyes Wide Shut (1999) – “The Fantasies”

YbLHO

Η ταινία που ο ίδιος ο Κιούμπρικ χαρακτήρισε ως την καλύτερη που είχε ποτέ δημιουργήσει, είναι η σεξουαλική οδύσσεια ενός γιατρού του Μανχάτταν αφού μαθαίνει ότι η γυναίκα του έφτασε κάποτε πολύ κοντά στο να τον απατήσει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις φαντασιώσεις του Τομ Κρουζ με τη γυναίκα του να τον απατά; Μαθήματα σκηνοθεσίας ερωτικών σκηνών, γυρισμένων σε μπλέ φόντο από τον ταλαντούχο κύριο Κιούμπρικ.

Basic Instict (1992)

basic-instinct

Ο Michael Douglas κι η Sharon Stone πρωταγωνίστησαν σε ένα από τα ερωτικά θρίλερ που θα αφήσει εποχή στην ιστορία του κινηματογράφου, κυρίως λόγω του χαρακτήρα που ενσάρκωσε η Stone. Στην παραπάνω ερωτική σκηνή, οι δυό τους έχουν τόσο αληθινή κι ολοκληρωτική επαφή που γίνονται απλά δύο άνθρωποι με αμοιβαία έλξη και πάθος, απαλαγμένοι έστω και για λίγο από το ρόλο ντετέκτιβ και γυναίκα-αράχνη αντίστοιχα.

Original Sin (2001) – «Τα λευκά σεντόνια»

oringinal-sin-2

Από αυτή την ταινία είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσουμε την καλύτερη ερωτική σκηνή, μιας κι ολόκληρη η ταινία δίνει την εντύπωση ενός καλογυρισμένου (και με περισσότερες ατάκες) soft πορνό, όπου ως επι το πλέιστον τουλάχιστον, η Angelina Jolie με τον Antonio Banderas έρχονται συνεχώς σε σεξουαλική επαφή. Η παραπάνω σκηνή όμως, ένα ολόκληρο δίλεπτο στη μεγάλη οθόνη, είναι εντυπωσιακή κι άξια να βρίσκεται στη λίστα μας.

Blue Is The Warmest Colour / Η ζωή της Αντέλ (2013) – «Η πρώτη φορά»

Η σκηνή αυτή κράτησε επτά ολόκληρα λεπτά, με την Emma (Léa Seydoux) και την Adele (Adèle Exarchopoulos) γυμνές σ’ ένα κρεβάτι, εκφράζοντας όλο το πάθος τους. ‘Ισως η διάρκεια να ήταν υπερβολική, αλλά ήθελε να δείξει ακριβώς αυτό που ένιωθαν τα δυο κορίτσια εκείνη την στιγμή και περισσότερο η Adele, τη βαθιά ολοκλήρωση, το δώσιμο στον πραγματικό έρωτα.

A History Of Violence / Το τέλος της Βίας (2005) – “The Strangers”

historyofviolencefilm2

Viggo Mortensen, Maria Bello και μια ερωτική σκηνή που ισορροπεί ανάμεσα στη βία και το πάθος στην ταινία του David Cronenberg. Η σκηνή έρχεται σε αντίθεση με μια προηγούμενη ερωτική σκηνή με role-playing από την πρωταγωνίστρια ως μαζορέτα, γεγονός που μας δείχνει ακριβώς αυτή τη λεπτή ισορροπία που αναφέραμε.

Wild Things (1998) – «Η σκηνή με την πισίνα»

wild-things

Ένα ακόμη ερωτικό θρίλερ που θυμόμαστε κυρίως λόγω της ερωτικής σκηνής στην πισίνα ανάμεσα στις Kelly Van Ryan (Denise Richards) και τη Suzie Toller​ (Neve Campbell), με τον Kevin Bacon να τις κατασκοπεύει.

Unfaithful (2002)

36048

Ο μονόλογος της Diane Lane ως παντρεμένης γυναίκας που διηγείται τη σεξουαλική επαφή με τον εραστή της, δείχνει ότι η απόλαυση που της δόθηκε από εκείνον ήταν τόσο έντονη που μόνο έτσι μπορεί να την ξαναζήσει. Μια γυναίκα που ξεχνά την ηθική της για χάρη του αγνού αλλά καταστροφικού πάθους.

9½ weeks (1986) – «Η σκηνή στο ψυγείο»

9-12-Weeks-The-refrigerator-scene

Το γνωρίζω ότι σαν το στριπτίζ της Kim Basinger δεν μπορεί να συγκριθεί τίποτα, αλλά η σκηνή μπροστά από το ανοιχτό ψυγείο και το ερωτικό παιχνίδι με το φαγητό είναι ίσως η επιτομή του ερωτισμού. Πραγματικά, οι 9μιση βδομάδες έδωσαν στις επόμενες γενιές αρκετές σεξουαλικές ιδέες, αφού κι η σχέση του John (Mickey Rourke) με την Elizabeth (Kim Basinger) βασίστηκε ουσιαστικά στο σεξουαλικό παιχνίδι.

FUN ZONE

Τιβί

Power of Love: Ο Αργύρης πριν κολλήσει με τη Σωτηρία, έριχνε άκυρα στο First Dates!

BINGE WATCHING

‘Euphoria’: Το HBO ανακοίνωσε την ημερομηνία που ξεκινούν τα γυρίσματα της 3ης σεζόν!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Η Logitech G λανσάρει ένα lightspeed gaming ποντίκι για όλους τους παίκτες!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το ‘The Sims’ φέρνει pack για πολυγαμικές σχέσεις, εκπληρώνει τις φαντασιώσεις μας!

EVENTS

Το Limonaia Urbana Event της Barilla στην Αθήνα ήταν το απόλυτο καλοκαιρινό event της χρονιάς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET